januari 28, 2014

Little Italy, Big Disappointment


Jimmy-staand-smalLekker uit eten bij een gezellig klein restaurantje in Amsterdam. Dat was het idee. Helaas, dat verliep even anders.

Via een bekende website bood Little Italy een arrangement aan voor een 3-gangen keuzemenu. Daar houdt onze redactie wel van. Arrangement besteld en betaald, alleen nog even bellen.

De eigenaar (Jimmy?) neemt op. ‘Wij willen graag een reservering maken voor ons arrangement!’. Helaas, wij zitten vol tot 16 februari. Oh maar dat is gek, het arrangement verloopt op 8 februari. U heeft toch wel ergens plek? Doordeweeks? Nee, dat mag ook niet. Voor de lunch dan? Nee, we zitten echt helemaal vol.

Ik leg nog even uit dat hij met de redactie van een Italiaanse restaurants website spreekt, en dat ik uit ervaring wel weet dat doordeweekse dagen en lunches niet volgeboekt raken. Nee meneer, alles is vol. En mijn arrangement dan? Ja, dat is niet mijn probleem zegt de eigenaar: dat is jouw probleem.

Tot vier keer toe hangt de eigenaar de hoorn op de haak, en telkens bel ik terug met de mededeling dat ik hier geen genoegen mee neem. Het kan hem niet schelen, de buit is binnen, en wij kunnen ernaar fluiten. Ouderwets opgelicht.

Het had zo leuk kunnen zijn. Authentiek Italiaans eten in een cafeetje in Amsterdam. Dat kan ook vast wel, maar niet bij Little Italy.

Dan rest ons nog u even het adres te geven van Little Italy, of moet ik zeggen Big Disappointment. Dan weet u waar u met een grote boog omheen kan fietsen.

Little Italy
Hugo de Grootplein 1
1052 KV Amsterdam

020- 68 66 107
06 – 54 25 30 96

Hoogachtend,

De Redactie


Getagd op: